Niihä ol herkullise näkössii pullii Kirsil, et ol pakko itekki kokeil. Ja muute tul PEHMEIT pullii! =o) Kiitos, Kirsi! Iha hiukkase muakkasi ohjet ku tota vanillaa ol 2,5 desim purkis, enkä viittiny sitä sit loppuu purkkihi jättää...

898780.jpg

Taikina:
2,5 dl Vanilla-vaniljakastiket
1 dl vet
1 rkl sokerii
½ rkl vaniljasokerii
½ rkl kardemummaa
½ tl sualaa
1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoi
50 g markariinii

Voiteluhu:
50 g sulatettuu markariinii
1 dl hianoo sokerii
1 rkl vaniljasokerii

Kuumen vaniljakastike ja vesi reilust kärellämpöseks (+42 astet). Lissää sokeri, kardemumma ja suala sekä osa jauhoist, mihi kuivahiiva o sekotettu. Lissää loput jauhot ja huaneellämpöne markariini. Alust taikina tasaseks ja an kohot liinan al lämpimäs paikas vähä reilu pual tuntti.

Kaar taikina jauhotetul pöyräl ja pyörit siit kaks pitkää tankoo. Jaa tankot 16 ossaa. Pyärit palat pulliks (ne ovassit tosi piänii) tai rullaa pötköiks ja tee näist solmui. Nost uunipellil leivimpaperim pääl ja an kohot liinan al pualise tuntti.

Paist uunin keskitasos 225 astees 5-8 minuuttii.

Mittaa kulhoho kuarrutust varte sokeri ja vaniljasokeri. Sekot hyvi. Voitele kypsät, hiukka jäähtyneet pullat markariinil ja pyörittel sokeriseokses.

Ravintoaineet (1 pulla):
Hiilihytraattei 58% (14g)
Rasvaa 33% (3,6g)
Proteiinei 8,4% (2g)
Enerkkiaa 98 kcal