Sähköpostis kiärtänyttä:

"Minulla kun on tuota työmatkaa pikkasen yli 160 kilsaa työpäivässä, niin kaiken näköistä on päässy tien päällä tapahtumaan. Tässä muutama kohtaus virkavallan kanssa:

Kerran ajelin vasen parkki/lyhkänen valo pimeenä jossain Hiirijärven perukoilla ja poliisit pysäytti ja kyseli syytä, miksi toinen puoli on pimeänä. Miehän tokasin siihen, että vaihdetaan, se on vaan palanut. No, poliisi huomautteli, että joku luulee moottoripyöräksi. Minäpä fiksuna mummona tokasin siihen, että "luuletteko te sitten, kun molemmat puolet palaa, että siinä ajaa kaks moottoripyörää rinnakkain?" No helevetti, siitähän napsahti "voitto kotiin".

No, sit taas yhen kerran ajelin "pikkasen" ylinopeutta Irjanteella ja eikös vaan poliisit ollu kohta perässä. Poliisi asteli siihen vierelle ja kysy, että "tulikos sitä äsken katottua mittaria?" No, miehän siihen sanomaan, että just katoin ja vielä on puol tankkia jäljellä. No, siitähän rapsahti pikkasen suurempi "pikavoitto".

Kerran mie huitasin yhen savuttavan Ritmon ohi 40 alueella Kuivalahella ja meikäläisen "hyvällä" tuurilla poliisit tutkas siinä suoran pääs. No, mie aattelin, et josko ne ei ihan heti kerkeis mun perään ja otin vähä "etumatkaa"... Mut sieltähän ne porhalsi vilkku+sirra yhdistelmällä mun perään. No, siitä oli enää vajaa kaksi kilsaa kotio, niin aattelin ajella kotopihaan asti. Oli siinä naapureilla ihmettelemistä, kun ajelin 40 km/h kylätietä ja poliisit huusi "kaukovittuilijalla" että pysähdy tien poskeen!!! No, kotipihassa nousin autosta ja poliisit veti poikittain meidän pihatielle. Tulivat sit kysymään että "yrititkö karkuun" ja mie tuumasin, että kotio tulin, ettei tarvii kapialla kylätiellä asioita ruveta selvitteleen. No, sit ne kysy, että "haluatko johonki sivummalle asioita selvittämään, ettei kotipihas tarvii, kun isäntäki näky olevan siin pihas ihmettelemäs". No, miehän kysyin niiltä, että "mitäs pojilla on mielessä, kun mua sivummalle ootte viemäs... Pysytään vaan näkösällä". No, nehän ei tykänny mun huumorista. Filmiltä näyttivät mun ajon ja hyvältähän se näytti. Kaikki päiväsakot sain, mitä tunnolliselle työntekijälle voi antaa...

Sit yhden kerran olin liikenteessä pikkasen pakoputkivammaisella wolskillani, eli pakosarjan jälkeen pääsi pakokaasut vapauteen. Poliisi siitä sit pysäyttään, käveli ikkunan luo ja kysyy: "Taitaa olla putkessä reikä?" Tähän mie vastasin, että "joo, muutenhan se olis tankoo!" ja eikun pikavoiton kans kotio... (On ne sit huumorintajutonta porukkoo nuo polliisit!)

Seuraavan kerran pysäytettiin, kun taas ajelin "pikkasen" ylinopeutta. Konstaapeli käveli ikkunan viereen (kuten niillä on tapana). Mie veivasin ikkunan auki ja konstaapeli alko heti moittiin, että "tuli ajettua hieman ylinopeutta", mie kattelin sitä sekunnin ihmeissäni ja vastasin, että "Mulle on käyny joskus ihan samalla tavalla" ja sit mie veivasin ikkunan röyhkeesti kiinni ja lähin jatkamaan matkaa. Ei lähteny perään, joten ei sakkoja...

Tässä syksyllä tuli poliisi valittaan, kun mä parkkeerasin auton tien laitaan väärälle puolelle, eli perä menosuuntaan päin... Setä ehdotti hienovaraisesti, josko käännettäis aut toisin päin. Minä siihen, että annetaan vaan olla renkaillaan ja lähdin ämpärini kanssa sienimettään kävelemään. Ei muuten setä lähteny perään, ei sakkoja.

Viime viikolla ajelin Poriin ja Nakkilas 100 nopeusrajoitus muuttuu 80 aluerajoitukseksi, mutta mie vain jatkoin 100 vauhdilla. No, poliisit tietenki pysäytti ja tulivat kysymään pahana, että "Osataakos sitä lukea?" No, miehän vastasin hymyillen, että "Kyllä, kuinka voin auttaa?". Siitä sit räpsähti sakot virkavallan halventamisesta.

Viime talvena mie ajelin sitä Hiirijärvi-Irjanne, helekutin mutkaista ja jäistä tietä kotia päin ja eikös se talvikeli yllättäny ja mie vetäsin perä eellä penkkaan. Siinä kun mie yritin saada wolkkaria pois penkasta, niin kuinkas ollakaan jetsonit kaartaa paikalle! No, poliisit siinä moralisoi, että "Sitä on tultu vähän lujaa?" Johon mie vastasin: "Eiku ihan rauhallisesti ajelin, oli vaan niin pirun liukasta!" Siihen poliisti: "Niinpä niin"... No, poliisit autto mun pois penkasta ja muistutti vielä, että "Katsotaan nyt jatkossa niitä nopeuksia, että pysyt tiellä". Mie jäin vielä hetkeks tien poskeen ja vetelin sätkän, jatkoin sit matkaa ja kilsan verran ajettuani oli "tutut jetsonit" penkassa keula eellä. No, miehän tietysti pysähdyin siihen ja sanoin, että "sitä on tultu vähä lujaa vai?"

(Näin hyvä kuittauspaikka tulee vain kerran elämässä!) No, oli siinä poliiseillakin hauskaa ja tuumasivat vaan, että "No, olihan täällä nyt saatanan liukasta!" Yksissä tuumin mie sit wolkkarillani vetäsin poikien auton penkasta ja meno jatkui perä kanaa. Ei muuten tullu sakkoja."

Kirjottaja tuntematon

*** *** ***

Heh! Toivottavast teil o eres pualiks nii hauskaa, ku mul oli, ku tän lukasin. =oD