Tämä ol Kirsil joskus jo aikoi sit ja pistin ittel ylös, et kokeilen ittekki. No, tänäpe sit sain aikaseks. Ekaks huamasin, et vehnäjauhoi ei ollu iha tarppeeks, ni pikkase jatkoin ruisjauhoil. Ku olin saanu taikinan tehtyy, ni huamasin, et mää olen siivonnu irtovuokapohjan varastoho, eikä mul ol muut pyäreet vuakka, ni otin sit tollasen kantikkaan vuuan. Kattotaa, mitä siit sit tulee, en onks vähä pikkane. Laiton varmuureks uunin pohjal pellin, et jos tulee yli, ni ei tarvi koko uunii siivot (ommeinaa niinki joskus käyny). Erittii myähemmi: pikkase ol mustikkaa valunu alas, mut muute mahtu vuakaha hyvi.

1355894.jpg

Aineet (n. kymmene annost):
1½ dl sokerii
2 munaa
2 dl maitoo
125 g sulatettuu markariinii tai voit
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoi
2 tl leivinjauhet

Väliin:
3 dl mustikoit
½ dl sokerii

Pinnal:
raesokerii (tai mantelilastui jos niist tykkää)

Sekot sokeri ja munat keskenäs esimerkiks puuhaarukal. Lissää sekottae joukkoho maito, sulatettu ja pikkase jäähtyny rasva sekä kardemumma. Lissää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekot vaa sev verra, et aineet sekottuva. Kaar kolmasosa taikinast tasapohjassee voireltuhu vuakaha. Ripottel pääl pualet mustikoist ja sokerist. Tee toine kerros samal taval. Levit loput taikinast pääl ja ripottel pinnal raesokerii.

Paist 175 asteisen uunin alimmal ritilätasol 50-55 minuuttii. Anna pullan jäähtyy 20 minuuttii vuuas ja kumoo se sit varovast ensi toisel lautasel, ja erelles tarjoiluastiaha nii, et paistopinta tulee pääl.

Ravintoaineet (1 pala):
hiilihytraattei 40 g (66%)
rasvaa 7g (25%)
proteiinei 5 g (8%)
enerkkiaa 243 kcal