Uuniruakkii nykku innostusin kokeilemaha, ja pakkasest löyty peruna-sipulisekotus ja herne-maissi-paprika. Tällane siit sit tul:

1979580.jpg

Aineet (8 hlö):
400 g nauran paistijauhellihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynt
1 pussi (500g) peruna-sipulisekotust (pakaste)
1 piän pussi herne-maissi-paprikaa (pakaste)

Kermaseos:
5 dl (2 purkkii) ruakakermaa
3 kanammunaa
3 tl mustapippurii
1 tl valkopippurii
1 rkl sualaa
1 dl juustoraastet

Paist jauhelliha ja lisää pannuhu silputut sipulit ja hianonnetut valkosipulinkynnet. Jät hautumaha, kunnes jauhelihaseost tarvitaa myähemmi.

Lait kulhoho kermat ja lissää mukkaa 2-3 desii kylmää vet (ei iha välttämätönt, jos haluu kuivempaa lopputulost, itte tykkään perunast oikkee pehmiän vuuis). Sekot joukkoho kanammunat, mausteet ja juustoraaste.

Kaar voireltuhu vuakaha pakasteperunat, herne-maissi-paprikaseos ja paistettu liha-sipuliseos. Sekot ainekset sekasi ja lisää lopuks neste.

Paist uunis 200 astees 50-55 minuuttii.

Ravintoaineet (1 annos):
Hiilihytraattei 17,5g/ 32%
Rasvaa 8,2g/ 34%
Proteiinei 18,6g/ 34%
Enerkkiaa 219 kcal

Jälkihuamautus: plikka keräs kaik herneet ja paprikat lautases reunal, mut söi kaik muute ja poika santsas mont kerttaa. Et kyl kannatti! Ihmeest o onnistunu näät kokeilut täsä, et o jaksanu kokeil lissääki välil. Mää ku yleensä tartten helpot ja hyvät ohjeet jokasee kokkauksehe, mikä menee perunankeittämist hankalammaks. =oP Itte uskalsiv vaa varovaste maistaa, mut hyvält vaikuttaa, miätin, et uskaltaisisinks ottaa lissääki...