Marrukilt sain ohjeen karviaissii varte, ku kysyin, josko joku tiätäis, mitä näist voi tehrä. Nymmää sit kokeilin sitä.

1758090.jpg

(10 annost)

Pohjataikina:
1 kanammuna
1 desi sokerii
100 g sulatettuu markariinii (tai voit)
1 desi maitoo
2½ desii vehnäjauhoj
1½ tl leivinjauhet

Pääl:
noi 6 desii perattui karviaissii

Muruseos:
n. 50 g sulatettuu markariinii (tai voit)
1 desi kaurahiutaleit
½ desii fariinisokerii
½ tl kanelii

Vatkaa muna ja sokeri vaahroks. Lisää vaahtoon vuarotelle sulatettuu rasvaa, maitoo ja jauholeivinjauheseost. Kaar taikina voireltuhu ja korppujauhotettuhu 25 sentin piirasvuakkaha (mää siis käyti syränvuakaa, niinku varmaa huamasitteki).

Lait pinnal karviaiset.

Sekot muruseoksen aineet keskenäs ja ripottel tää seos karviaistem pääl. Paist uunis 200-asteises uunis 25-30 minuuttii. Tarjoile jäähtyny piiras vaniljajäätelön kera!

Kiitos Marrukki!

Erittii 20:31/ Ol muute hyvää! Me syätti nii tuhrist uussii perunoit ja krillattui roiskui, et meijä jälkiruaka viivästys melkke paril tunnil. Valla ihanam pehmee ja suussulava piirakka, kirpsakka ja makkee yhtaikaa. Men hyvi ilmanki, mut o oikkee ihanaa vaniljajäätelön kans. Alotettii syämine ennenku mä tajusin, et me varta vaste ostettii jätskiiki tätä varte. Ei muute menny kauaa, ku piirakka ol syätty! Kantsii oikeest kokeil! Nam!

Erittii 22:02/ Ravintoarvot (yks pala):
Hiilihytraattei 28,9g/ 59%
Rasvoi 7,3g/ 34%
Proteiinei 3,6g/ 7%
Enerkkiaa 197 kalorii + palane vaniljajäätelöö (1/10) 70 kalorii, yhteensä 267 kalorii
(Hui, ja mun täytyy tunnustaa, et mää söin tupla-annoksen, mut ekast sentäs jäi jätski poijes...)