Siirsin viikolloppun takaterassil tomaattie paikkaa aurinkoisemmal pualel, josko siit lähtisivä ahkerammi kasvamaha.

1731938.jpg

Osa onki jykevöityny ja lehret tummentunu. Ton oikkiampualeise tomaatin kans o yht "arvotuskukkaa", k ei tiäret mitä se o. Se o ainaski isontanu lehtii ja kasvanu täsä, ku o saanu enempi valoo.

1731949.jpg

Täsä kans yks tomaatti ja samaa arvotuskukkaa, ku erellises kuvas. Tää oj jotenki nii nättii, et vaikkei tomaattei tulis yhtää, ni oon silti tyytyväine!

1731946.jpg

Täsä sit loput ja yhres on kans samas kepus toist arvotuskukkaa tomaatin kans. Saa nähr, tuleeks siit "yhteistyäst" yhtää mittää. Sit tiätty kastelles olin unohtanu tualt välist tollase piänes purkis olevan taimen ja se nötkötti lehtiäs kovast surullisen tual keskel. Onneks se sit toipu tost viäl, vaiks henkitoreissas tais käyr.

Jokku näist tomaateist pitäs ol iha tavallissii pitkii tomaattei, mist pitäsis varkaat poistaa, mukku osa o näit piänemppii, mist ei kuulu, ni en ol sit ottanu mistää poijes. Ja suhtkoht samois korkeuksis ny liihottelevakki, et ei näyt viäl tarvet moisel olevankaa. Ny ova lämpimämmäs paikas, vaiks toisaalt räystään suajas, et taivaalt ei enää tul sitäkää vähää vet kasteluavuks, mitä tähäs saak o tullu. Mut nämä ova onneks iha ovev viäres, et ei ol kastelumatka kovinkaa pitkä. Ilone yllätys olis, jos tulis oikeest satooki!