Mää ny uurestas tän kampanjan tiimoilt kirjotan, ku ole orottanu, et Whiskassin sivuil tulis jottai vipinät. Nyy o jo pariviikkoo ollu sivut pimiän, ni vaihro tonne sivulaatikkoho kuvan ja laitan silti uut muistutust, ku nyy alkka olemaha se aik, millo ihmise tajuava, et se pikkane kissampentu, mikä kevääl mökil otettii, onki kasvanu. Se o kentiäs viäl saanu vapaast men ja tul sisäl ja ulos miäles mukkaa (ainaski melkkei) ja ny pitäski sit kissa ottaa ja totuttaa kaupunkielämähä.

882534.jpg

Sitä ei välttämät ol miätitty sillonku pentu o otettu, et kyl siin totutteluski aikas menee. Kissa, joka o saanu men pentuaikas ulkon vapaast, ei välttämät iha tost vaa totukkaa sisäkissaks. Vastusteluu täytyy siis ol valmis siätämähä, mut sitkeel ja lempeel toiminnal se kyl onnistuu.

Kissal voi opettaa, et tiättyn kellonaikaha mennää valjail ulos, ei vaa men muin aikoin. Tekemisthä kissa vaatii kans, jollei sen kans leiki ja viät aikkaa, se kyl sit tahtoo keksii tekemist itekses. Raapimispuit o hyvä ol useamppi, mut myäs joku sopiva ovimatto ajaa samaa asiaa. Ku kissa raapii kiällettyy, se siirretää sellasee paikkaha, mis raapimine o sallittuu - ja kovast saa sit huamioo, ku toimii oikkee. Piänil askelil!

Älkää jättäkö kissoi luantoho! Ne eivä kärsimät selvii Suome talvest, eikä tahro kunnol saar täyspainost ravintoo luannost kesäsinkää.