Mää ny ole tainnu kovast ja paljo näit pihajuttui tän tallentaa viime aikoin, mut ku ei ol paljo muut tapahtunukkaa... Multasormet ova saanu koko kesän ol rauhas remontin takkii, ni ny sit multasormettaa iha urakal.

Sain kummitärilt nauhuksii ja sit jokuse kehäkukanki kyytipoikan. Äirilt sit jottai "hurjast leviävää" perennaa. Sen kuulemma saa välil ajaa iha matalaks ja sit se vaa uurestas lähtee kasvamaha. Näi meil o sanottu monist kukkasist, mut ei meijä maas (ku eihä se VOI hoirost ol kii...) vaa mikkää tahro leviimää lähtee...

883561.jpg

Niimpal rikkaruahoi tos kukkapenkis ol, et valtavan tyän sain tehr, et sain näillekki tilaa, mut siin ne nyssit ova. Ylimpän o nauhukset (yks niist o siskol, mut ei tiär kosk me nährää seuraavaks, ni laito maaha ja toivotaa, et lähtis täst viäl selviimää - toimitetaa oikkiaa osotteesee myähemmi), sit sen al rivis kehäkukat ja viäl niitte al nää "rikkaruaho"-kukat. Katotaa, josko ne lähtis kasvamaha kans ja pärjäissivä talve yli, ni sit tulis taas "mikättimiks" tän, et jos joku tiätäsis, kentiäs, mitä ne ova. Ny ei voikku pistää käret ristihi ja toivoo parast!

Tää kukkapenkkihä joutuu viäl enskevään myllerrykse al, ku tehrää siihe salaojitus-kastelujärjestelmä ja laitetaa uut multtaa pohjaks.

Mut samas penkis siis kasvava ny nää miakkaliljakki. Ne ova viäl valla kauniit ja kivoi väriläikkii muute meijä sekases ja ankkias pihas. Ja yks keltane löytyy tualt vasemmast yläkulmast...

 883592.jpg

Ja ruusut kukkiva kans viäl. Piänii ova, mutt nätei. Tää eka "keltanenki".

883600.jpg

883609.jpg

883617.jpg

Ja viäl orottaa yks vaahtera ämpäris uut paikkaa ittelles. Ei ny ehritty sil miättimää oikeet kotii. Toivottavast se ny yhre yä tos pärjää.

883627.jpg

Vähä kutkuttaa viäl lähtee kaivamaha sil paikkaa, mut siäl ojjo pimiää ja KAMALAST hyttyssi. Ne kävivä mun kimppuhu jo tos perennoi laittaes ja ny o päänahka kutiavii plottei täyn. Höh!