Kirsin keittiöst taas tällasen ohjeen löysin, mitä ol pakko kokeil. Hyvää tul, mut varsin nestemäist. Jotenki jauheliha ja sipulit vetisteli kovast ja sitku siihe laitto viäl tomaattimurskapurkillise pääl, ni lissää nestet tul joukkoho. Ens kerral täytyy paistinpannult valuttaa vissii vet hiukka pois. Eihä se makuhu varmaste kamalast vaikut, mut melkest ol lusikkatavaraa. Mul käy helpost näi, ei ol eka kert.
Musaka
400 g jauhelihaa
500 g kesäkurpitsaa
2 isoo sipulii
1 tkl herkkusiänii
1 tkl tomaattimurskaa
3 dl maitoo
3 rkl vehnäjauhoj
juustoraastet
pippurii, oreganoo, paprikamaustet, sualaa...
Leikkaa kesäkurpitsa renkaiks ja paista niit öljyssä pannul hetkise aikka. Siirrä ne lautaselle. Ruskist jauheliha ja lisää sen sekkaa renkakiks leikatut sipulit, herkkusiänet ja tomaattimurska. Mausta seos.
Valmist valkokastike kuumentamal maito, vehnäjauhot ja n. 1 dl juustoraastet keskenäs. Mausta kastike sualal ja pippuril. Kokkoo musaka uunivuakaha kasaamal vuarotelle jauhelihaseost ja kesäkurpitsarenkait. Kaar lopuks valkokastike pääl ja ripottel pinnal juustoraastet ja aavistus kuivattuu oreganoo.
Paist 175 asteises uunis simmottes 35 minuuttii. Sopii valla mainiost vihersalaatin kans tarjol.
Lisätty klo 17:09: Yhre annoksen tiarot:
Hiilihydraattei 9,5g
Rasvaa 7,2g
Proteiinei 28g
Enerkiaa 219 kcal
Kommentit