Ei tosiaa käyny toi jääkaapin ja pakkasen sulatus/pesu iha niinku oltii ajateltu. Istusin telkan ääres viäl yäl yhre aikkaa, ku yhä pakastin tiputtel vet ja kosk siin ei ol mittää omaa keräysastiaa, ni mul ol syvä uunipelti hoitamas hommaa. Siihe ny ei kovi paljo vet kerrallas mahru, et sen saa sit viäl kunnial altaaseenki (muute se olis ympär köökkii), ni pit vähä välii ol sitä tyhjentämäs. Ku Hannahin vinkil (KIITOS!) laito kuumii kattiloi ja kepui lämmittämää pakkase sisäilmaa, ni alko tiputustki tulemaha vähä vauhrikkaammi. Juu. Sit mää vihrosta pääsin nukkumaha ja silti aamul ol pelti iha täyn vet. Onneks ei ollu kaik menny pisi lattioit.

Joo, mut jottai muut ol sit mennykki. Mää oli laittanu jääkaapi siivoukse jälkke töpselihi taas ja sit saatti kylmätavarat sin ja myäs näit viäl jäljelolevii pakkastavaroit. Esimerkiks kaks minigrip-pussillist varelmii. Juupa, joopa. Olipaha pusseis ollu reikkii ja mehu valunu jääkaapi ylähyllylt alimpie hyllyje kaut lattial ast ja osa viäl vihanneslokerohoki tomaattie ja tuarekurkun seuraks... Eikä saatu siivottuu koko lattia-alaa, ku ny ei ol tilaa siirtää kaappii tarppeeks, ku tulee seinä vastaha. No, siälläpähä lilluu sit... Just kaks kerttaa peräkkäi siivottu jääkaappi - ehkä kolmas kerta toren sanoo. Toivottavast.

Eikä se sit lopultas ollukkaa nii yksinkertast myäskää terassi ovie kans, ku ny ei tahro löytyy sopivii asennuksii lainkka. Ovet ova liia tiukoil ja iha vinos toisiis ja karmeihi nähre. Menevä kyl kii, mut eivä nätist. Pitää viäl ottaa ovet alas ja karmit irti ja isontaa aukkoo, ni sais sit varmast kaik osat suariks. Sit vois ol toiveit saar ovekki suaraa. Olin siskon kans mummuu kattomas aamupäiväl ja sit o satanu, ni ei ol päässy hommihi. Joskus se vaa ei tunnu asiat sujuvan, mut onneks toi ovi sentäs menee ja pyssyy eres jotenki kii.

Sunnuntaipuuhaa on siis tiaros!