Nys sitä taas pihistää ja puhistaa tääl. Ei enää kehtaa iha nii isoste, ku viimeks täsä passie kans pihisin, mut johonki om pakko pääst asiaa purkamaha. Mikä muu sit olis ku ploki?

369142lpbls7io2x.gif

Plokii enempi lukeneet varmaa muistava, et meil telkka hajos täsä joku aik sitte. Ja sitähä se o sit erelles. Vaiks paikallas se on, ku ei ol mittää muutakaa, mihi sen voisis laittaa täsä. Töpselit ova irti, ettei kukkaa vahinkossakaa, vaa tavam mukkaa siihe virtaa lait pääl. Sellane käry nousee heti, ettei mittää määrää. Ja onha se jo vanhaki. Viistoist, kuustoist vuat sit kerrostaloho hankittii.

Tiatokoneitte kans on kans täsä ollu onkelmii aikaa myäre jos mitäki. Pitkän aikaa meniki sit nii, et kaikkie koneet toimi iha moitteettomast (mitä ny jottai muutamii ylimäärässii pakkosammutuksii tekivä sillon tällö). Ny o oma kone tullu iha kamalan hittaaks ja välil jää joku ohjelma/viruspäivityski rullaamaa moneks tunniks ruurul, ennenku suastuu aamul muit ohjelmii aukasemaankaa. Ei tee tätä joka päivä - onneks - mut tuntuu, et ain just sillo, ku mun pitäs vaa äkkii tulostaa joku juttu ja lähtee liikkeel. Sillo, ku mul olis kaik aika taivaan ja maan välil, sillo toimii ain noppeest ja hyvi.

729780ef7uih8ar6.gif

Noh, polkupyärät sit seuraavaks. Mä en tajuu, mitem meil ain kaik pyärät kestäväv vaa maksimissas vuare ja sikku siihe tulee joku pikkuvika, mikä olis viäl suht helppo korjatakki, jätetää kuitenki korjaamat ja jatketaa ajamist, kunnes sit jottai isomppaa vikaa jo tulee - ja jos pyärä viäl kulkee, ni monest sit ajetaa viäl sil viallisellaki pyäräl, kunnes se ei enää liiku. Sit ihmetellää, et milläs nyt kuljetaa, ku ei ol pyärää. Ja siin vaihees yleensä sanotaa, et kyl se pikkuvika alko jo vuas sitte, mukku se viäl kulki, ni sit kuljettii... Juuh, korjaa siin sit enää...

Ja sit ol, niinku eile, remonttipäivä ja meil kaik tyävälineet käyttökelvottomii. Vanhoist porakoneist o akut iha loppu, eiväkkä enää ot lataust vastaha, ni ei sit toimi tiätty koneekkaa. Eikä tair niiv vanhoi akkui enää mistää saar (tai ainakaan itte en ossaa oikeellaissii mistää hankkii). Sit kesäl ostettu iha uus ja kallis kone om muutev vaa orottamas palautust kauppaha, ku sekää ei toimi. Siin o se juttu vaa, et kuitti men isännän mukan Kiinaha ja ny ollaa orotettu sen skannaust ja lähettämist tänne - josko se kuittin kelpais, et vois koneen vaihtaa. Uut ei ol varaa ostaa. Nää on kyl NII tylsii. Pojalki ol kova into ny saar jottai aikaseks, ku ol hyvä keli ja enerkkiaaki riitti. Oikeellaiset puutavarakki löyty, mut sit niit ei saanu paikoilles, ku porakoneet ei toiminukkaa. Sihe jäi hommat.

Pelottaa oikkee, et mikä se sit seuraavaks räsähtää?