Kauniisee aurikoisee aamuhu herättii tänäpe - ja lintuje liverryksehe. Luvatust yäpakkasest hualimat pirin ikkunan auk koko yän, ni saatii vähä raikastust sisäl, ku alkaa varsinki iltasi olemaa kämppä melkose lämmin nyj jo, vaikkei viäl mittää helteit ol ollukkaa.

1563269.jpg

Se onki kyl tarkkaa hommaa tää vahtimine. Piänel vikinäl ilmotetaa, jos joku liikkuu jossai kauempan, tiäl liikkumisest haukahretaa ja jos joku sattuu meijä pihal päi astelemaha tai kääntymähä, ni sit juastaa ovel ja alkaa sem päiväne meteli. Näist piänist äänist ei Mimi ja Kissikää enää ol moksiskaa, mut Mimi käy ain isomma äänen tulles itte ikkunast kurkkaamas, et kannattaaks men meluhu mukkaa. Jos näkkee jottai, ilmottaa hänki tulijoist, mut jollei nää, ni motkottaa partaas (sellast pirätettyy haukkuu). Kissihä taas o valmis haukkumaha AIN, jos piäniki tilaisuus tulee, oli sit syyt tai ei.

Tänäpe tulee sit isäntäki taas kotti illal pariks viikoks. Viimeset selvittelyt, lääkäris käynnit ja niim päi poijes - ja sit pikkase pitemp olo kesälomahas saak. Sit loppuvuasi voiki men siäl kokonas. Mitä ny ehkä me käyrää siäl yhten viikkon - jos saaraa kaik asiat itte hoirettuu (passit, viisumit, rokotukset, lemmikkiehoirot...) sitä enne. Täytyy sanoo, et ittel ei olis innostust lähtee sin lainkka, mut muksuil taas olis nyjjo meno pääl.