PERSONAL TEST -avustustiedot<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yleistä

Testi perustuu Valittujen Palojen kirjaan "Tiedosta todelliset voimavarasi". Testi on alunperin toteutettu dos-ohjelmana (Personal Test) ja nyt muutettu koemielessä suoraan WWW:n kautta käytettäväksi. Muunnostyöstä vastuussa Miika Nurminen. Testi saapui Verkkoon 02.08.2000. Kaikki palaute on tervetullutta.

Ohjelma on muunnelma Eysencin persoonallisuustestistä. Luonnearvio kertoo ne piirteet, jotka kuuluvat tiettyyn persoonallisuustyyppiin. Piirteitä on 15 ja niistä saadaan profiilit ekstrovertti/introvertti, häilyvä/vakaa ja kova/pehmeä. Pisteet annetaan piirrettä kohti välillä 0-10 (Huomautus: tekijät eivät vastaa amerikkalaisille suunnatuista kysymyksistä, joista jotkut saattavat vaikuttaa oudoilta).

(C) FireCross couriering, 2000.

Profiilien ja piirteiden kuvaukset

Ekstrovertti/Introvertti

Ekstrovertti: ulospäin suuntautunut, sosiaalinen ja impulsiivinen. Introvertti: sisäänpäin kääntynyt, harkitseva ja säntillinen.

Sosiaalisuus

Korkean pistemäärän saaneet viihtyvät muiden seurassa ja tutustuvat helposti uusiin ihmisiin. Alhaisen pistemäärän saaneilla on vain muutamia hyviä ystäviä ja he viihtyvät omissa oloissaan.

Impulsiivisuus

Korkean pistemäärän saaneet ovat taipuvaisia toimimaan hetken mielijohteesta. He tekevät joskus nopeita ja hätiköityjä ratkaisuja. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat harkitsevia, järjestelmällisiä, säntillisiä ja varovaisia.

Aktiivisuus

Ne, jotka saivat korkean pistemäärän, ovat yleensä vilkkaita ja tarmokkaita. Ne, joiden pistemäärä on alhainen, ovat verkkaisia. He viettävät mieluiten lomansa rauhallisessa ja hiljaisessa paikassa.

Jämäkkyys

Jämäkät ovat usein hallitsevia ja puolustavat oikeuksiaan. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat rennompia. He karttavat ristiriitaisia tilanteita.

Riskin otto

Korkean pistemäärän saaneet havittelevat palkkioita seurauksista piittaamatta. He ovat usein uhkapelureita, joiden mielestä riskit piristävät elämää. Alhaisen pistemäärän saaneet asettavat etusijalle turvallisuuden ja varmuuden, vaikka se merkitsisi luopumista jännityksestä, vaihtelusta ja joskus my"s hyvistä tilaisuuksista.

Häilyvä/Vakaa

Häilyvä: tunteenomaisesti reagoiva ja stressaantuva. Vakaa: tyyni ja maltillinen.

Ahdistuneisuus

Korkean pistemäärän saaneet joutuvat helposti pois tolaltaan, jos jokin menee vikaan. He ovat taipuvaisia murehtimaan asioista etukäteen, usein turhaan. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat rauhallisia ja rentoja. He torjuvat aiheettomat pelot ja huolet.

Syyllisyys

Korkean pistemäärän saaneilla on usein uskonnollinen tausta. He syyttävät herkästi itseään ja miettivät sitä, ovatko käyttäytyneet moraalisesti oikein vai väärin. Alhaisen pistemäärän saaneet eivät yleensä piinaa itseään aiemmilla teoillaan.

Stressi

Pistemäärä ei ilmaise stressin määrää, vaan ainoastaan sen, miten reagoit kokemaasi stressiin. Korkean pistemäärän saaneet yrittävät saada osakseen myötätuntoa ja ovat huolissaan terveydestään. Alhaisen pistemäärän saaneet sairastavat harvoin eivätkä ole liiemmin huolissaan terveydestään.

Alemmuudentunne

Korkean pistemäärän saaneet tuntevat usein riittämättömyyttä. Ääritapauksessa tunteesta kehittyy alemmuuskompleksi. Alhaisen pistemäärän saaneet arvostavat itseään sellaisina kuin ovat. Äärimmillään ominaisuus voi kasvaa ylimielisyydeksi ja omahyväisyydeksi.

Masentuneisuus

Korkean pistemäärän saaneet ovat taipuvaisia synkkämielisyyteen ja pessimismiin. He ovat pettyneitä elämäänsä, tuntevat olonsa kurjaksi ja ovat napit vastakkain kaikkien kanssa. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat tyytyväisiä ja optimistisia. He tuntevat voivansa hyvin. He ovat tyytyväisiä elämäänsä, joka on heistä antoisaa ja jännittävää.

Kova/Pehmeä

Kova: aggressiivinen ja kunnianhimoinen. Pehmeä: vaatimaton ja sympaattinen.

Aggressiivisuus

Korkean pistemäärän saaneet eivät pelkää yhteenottoja. Heillä on taipumusta raivonpurkauksiin, kiivaaseen riitelyyn ja piikittelyyn. He eivät siedä pelleilyä ja puuttuvat jokaiseen laiminlyöntiin. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat kilttejä ja rauhallisia. He välttävät kaikin tavoin ristiriitoja.

Jännityksen kaipuu

Korkean pistemäärän saaneet kaipaavat jatkuvasti jännitystä elämäänsä. Heidän halunsa uuden kokemiseen on kyltymätön. He ovat valmiita antautumaan vaikka hengenvaaraan välttyäkseen ikävystymiseltä. Alhaisen pistemäärän saaneet eivät liiemmin kaipaa seikkailuja.

Ehdottomuus

Ehdottomilla ihmisillä on varma mielipide asioista. He puolustavat pontevasti mielipiteitään. Alhaisen pistemäärän saaneet eivät näe asioita mustavalkoisina. He kestävät epävarmuutta.

Kunnianhimo

Kunnianhimoiset ihmiset ovat uutteria ja määrätietoisia. He haluavat kaikin keinoin kohentaa yhteiskunnallista asemaansa. Alhainen pistemäärä kertoo siitä, ettei henkil" arvosta erityisemmin kilpailemista.

Manipulointi

Korkean pistemäärän saaneet ovat itsenäisiä, laskelmoivia, ovelia ja itsekkäitä materialisteja ja oman edun tavoittelijoita. Alhaisen pistemäärän saaneet ovat lämminsydämisiä, luottavaisia, avomielisiä ja epäitsekkäitä. Ääritapauksissa he voivat olla hiukan naiiveja ja herkkäuskoisia.