Kirsin innostuksest vein mökkireissul Charlottat, ku ne ol helppo kuljettaa kippos. Kanneks laitiv vaa foliovuuat, ni sai samaan sit kumot paikam pääl.

TUMMA

1865389.jpg

Aineet:
1 kaupan mangokääretorttu

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
raastettuu taloussuklaat
mustikoit (reilust)
mustaherukkamehuu
liivatejauhet
 
(ohje alinna)

VAALEE

1865395.jpg

Aineet:
1 kaupan kuninkatarkääretonttu

Täyte:
1 prk Vanha ajan vaniljaa (330g)
1 dl mansikkajukurttii
½ pss Marianne-Crushii
varelmii (reilust)
mansikkamehuu
liivatejauhet

Ot pyäree, noi pualentoist litran muavi- tms. kulho ja vuaraa se enste tuarekelmul ja sej jälkkee tiiviist kääretorttuviipalein.

Lait mehu lämpeemää levyl, vaahrot kerma/vanilja sil aikkaa vaahroks ja tarvittaes maust sokeril. Lissää vaahtoho raastettu taloussuklaa/Marianne Crush ja marjat.

Lissää kuumennettuhu (ei keitettyhy) mehuhu tarvittava määrä liivatejauhet (katto ohjeet purkin kyljest) ja sekot nii, et aine o liuennu nesteesee kokonas. Sekot koko aja. Ot neste poijes levylt ja sekot viäl pikkase aikkaa, et neste vähä jäähtyy. Yhrist sit tää liivateliämi vaahtoho ja sekot hyvi, mut varovast. Ei saa liija kauaa sekotel, ettei lähre hyytymää siin jo.

Kaar täyte kulhon keskel (torttuviipaleitte pääl) ja tasot pinta kääretorttuviipaleire tasol. Hyyryt kokonaisuus kunnol kylmäs, mialuite seuraavaam päivähä. Enne tarjoiluu kumoo kakku vuuast tarjoiluastiaha.
 
Pikkase oliva makkioit - jopa makkiast tykkäävän miälest, et noit crushit ja suklaaraasteet olis voinu varmaste jättää vähä vähemmällekki. Ens kerral tiätää.