Ystävält sain vinkin kokeil omenaa pannaris, ku näit kotimaissii omenoit vanhemmilt ollaa saatu. Et tulee vaihteluu, millasin sitä syärää. Hernekeittoo enste ja sit pannarii jälkkäriks.

1925375.jpg

Ainekset (uunipellilline):
8 desii maitoo (itte tein maitojauheel)
3 kanammunaa
2 rkl sokerii
1 tl sualaa
2 omenaa piäniks kuutioitun
4 desii vehnäjauhoi
2 rkl markariinii pellil

Sekot maitoho sokeri, suala ja kanammunat. Lissää kuutioirut omenat ja vatkaa joukkoho jauhot ja sekot kunnes taikina o tasast (ettei jää jauhopaakkui - omenat ovak kyl kokkarein ja saavakki ol.

Suajaa syvä uunipelti leivinpaperil ja lait sihe markariini. Pist pelti uunihi, kunnes rasva o sulanu ja saanu pikkasev värii. Kaar taikina pellil ja sekot haarukal sulanu markariini varovaste taikinaj joukkoho.

Paist uunin keskitasol 225 astees vähä reilu pual tuntti. (Mul men vähä reilummi yli ja tul pikkase tummaa, mut iha syätävää se ol siltiki.)

Tarjoile vaiks vaniljavaahron kera, mihi o pikkase sekotettu kanelii joukkoho. Kyl tek kauppas!

Ravintoarvot (1/9 pala):
Hiilihytraattei 29g/ 63%
Rasvoi 4,7g/ 23%
Proteiinei 6,9g/ 15%
Enerkkiaa 189 kcal